As a Crypto Winter Descends on the NFT World, Celebrities Ditch Their Bored Ape Twitter Profile Pictures

De relatie tussen de NFT-gemeenschap en beroemdheden uit de A-lijst was voor de meesten verwarrend. In januari krabden de niet-ingewijden hun hoofd over de verschijning van Paris Hilton op Jimmy Fallon die de Bored Ape Yacht Club aansloot. ‘We maken deel uit van dezelfde gemeenschap, we zijn allebei apen,’ zei ze met haar typisch ontevreden stem tegen Fallon.

Maar de tijden zijn veranderd en we bevinden ons nu in wat een crypto-winter wordt genoemd. Terwijl de kunstwereld probeert te verzoenen wat haar relatie met de crypto-ruimte is, zo ook beroemdheden, en zowel Hilton als Fallon hebben hun Twitter-profielfoto’s veranderd van de Bored Apes die hen ooit verenigden. Hoewel, om eerlijk te zijn, beide het achtervoegsel “.eth” behouden dat hen een deel van het gesprek houdt, en Hilton munt nog steeds haar eigen NFT’s.

Het was pas in januari toen Twitter voor het eerst de functie uitrolde waarmee NFT-bezitters hun digitale kunstwerk naar keuze hun profielfoto konden maken, met een eigen intern verificatiesysteem. Velen volgden. Enkele maanden later hebben echter veel beroemdheden hun niet-fungible avatars verlaten, waaronder Serena Williams, Reese Witherspoon, Shonda Rhimes, Lil Durk, Travis Barker en Meek Mill.

Fallon’s verandering kwam zonder pardon, met geen enkele Tweet over zijn met zeeman bedekte Ape die werd verwisseld met een ouderwetse, analoge selfie van de komiek. Er zit ook een extra gevoel van ironie in de timing, aangezien de NFT NYC-conventie momenteel plaatsvindt in de buurt van Times Square, net om de hoek van het podium op 30 Rockefeller Plaza.

Er is reden om aan te nemen dat de NFT-gemeenschap zich bewust is van deze seismische afstand. Volgens een virale Tweet van NBC News-verslaggever Kevin Collier, heeft de conventie mogelijk een Snoop Dogg-look-a-like, “Doop Snogg”, ingehuurd om de festiviteiten bij te wonen en het prestige van de conventie op te blazen.

“Ik ben weer op de NFT NYC-conferentie op Times Square en Snoop liep langs, geflankeerd door beveiliging. Ik pakte zijn handler, zei dat ik een verslaggever ben, ik zou graag een paar minuten willen, ‘schreef Collier. “De man zei dat het eigenlijk een imitator is, wettelijk kan hij niet zeggen dat hij het is, ze hebben hem ingehuurd om de opwinding op te wekken.”

De vraag blijft of dit een verder bewijs is dat de crypto-sfeer meer vervreemd raakt van andere facetten van de cultuur, of dat het gewoon een ander symptoom is van de grotere sfeerverschuiving?

Volg Artnet Nieuws op Facebook:


Wil je de kunstwereld voorblijven? Abonneer u op onze nieuwsbrief om het laatste nieuws, eye-opening interviews en scherpe kritische opmerkingen te ontvangen die het gesprek vooruit helpen.

.